Smaczne i szybkie danie obiadowe z kurczakiem, włoszczyzną i fasolką w sosie serowym. Podałam z ryżem.
Składniki:
- duża pierś z kurczaka
- 2 garście fasolki szparagowej (może być mrożona)
- 2 garście włoszczyzny (dałam mrożonkę: marchew, por, seler, pietruszka)
- 180 ml śmietany 30%
- ok 150 g sera z niebieską pleśnią
- sól, pieprz, pieprz ziołowy
Przygotowanie
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Pierś kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem ziołowym i podsmażamy na oleju, dodajemy mrożoną włoszczyznę, podlewamy pół szklanki wody i dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy ugotowaną fasolkę, śmietanę i pokrojony w kostkę ser. Całość dusimy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając ,aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku.
Zostaw odpowiedź