Skrzydełka w miodzie i keczupie robi się szybko i smakują wyśmienicie. Idealne na obiad czy jako ciepła przekąska na imprezie.
Składniki:
- 1 kg skrzydełek
- 4 łyżki ketchupu
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, papryka wędzona
Przygotowanie
W miseczce przygotowujemy marynatę: mieszamy ze sobą ketchup, miód, olej oraz przyprawy. Marynatą polewamy skrzydełka (najpierw odcinam z nich lotki) i dokładnie mieszamy całość. Skrzydełka odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Następnie skrzydełka wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem w temp 180 C przez 45 minut, następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze 15-20 minut.
Zostaw odpowiedź