Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską
Pyszna sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską w sosie czosnkowym jest lekka i pożywna. Idealna na grilla, imprezę czy jako lunch do pracy.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na oleju i odsączamy na ręczniku papierowym. Pierś odstawiamy do ostygnięcia. Kapustę szatkujemy, paprykę i cebulę kroimy w kostkę, oliwki i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Majonez łączymy z jogurtem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Sos mieszamy dokładnie i wlewamy do sałatki. Całość mieszamy.
Sałatka tatarska ze śledziem to jedna z tych sałatek, które od lat pojawiają się na…
Łaciatek z makiem to ciasto, które przyciąga wzrok już po pierwszym krojeniu. Jasna masa jogurtowa…
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana dobrze znanej klasyki. Dodatek buraków sprawia, że…
Śledzie w wersji sałatkowej to jeden z najprostszych sposobów na podanie tej ryby w nieco…
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które najlepiej smakują wtedy, gdy mają chwilę…
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić jakość gotowania — wpływa na smak potraw, ich teksturę…