Wegetariańskie curry z bobem
Wyśmienite wegetariańskie curry z bobem i mleczkiem kokosowym to pyszne i aromatyczne danie na bezmięsny obiad, które można zrobić w zaledwie pół godziny. Podajemy z ryżem.
Cebulę obieram, kroimy w piórka lub talarki i podsmażamy lekko na oleju z drobno posiekanym czosnkiem. Następnie dodajemy mrożone warzywa, zalewamy pół szklanki wody i dusimy około 10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy przyprawy. Całość mieszamy i dusimy jeszcze około 25 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie, a sos się lekko zredukuje.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…