Szybka surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
Szybka surówka z młodej kapusty i rzodkiewki jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Stanowi idealny dodatek do obiadu w czasie upalnych letnich dni. Doskonale pasuje również do grillowanych mięs czy burgerów. Poza sezonem można użyć kapusty pekińskiej lub zwykłej białej, choć wiadomo, że ta młoda jest najpyszniejsza.
Z kapusty odrywamy wierzchnie liście, kroimy ją na ćwiartki i drobno siekamy nożem lub na szatkownicy. Ogórka i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładamy do jednej miski, posypujemy około pół łyżeczki soli, mieszamy dokładnie i odstawiamy na jakieś 15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, jeśli zebrała się na dnie miski. Dodajemy posiekany szczypiorek, oraz jogurt wymieszany z majonezem. Całość mieszamy. Surówka jest gotowa do podania.
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…