Szybka surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
Szybka surówka z młodej kapusty i rzodkiewki jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Stanowi idealny dodatek do obiadu w czasie upalnych letnich dni. Doskonale pasuje również do grillowanych mięs czy burgerów. Poza sezonem można użyć kapusty pekińskiej lub zwykłej białej, choć wiadomo, że ta młoda jest najpyszniejsza.
Z kapusty odrywamy wierzchnie liście, kroimy ją na ćwiartki i drobno siekamy nożem lub na szatkownicy. Ogórka i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładamy do jednej miski, posypujemy około pół łyżeczki soli, mieszamy dokładnie i odstawiamy na jakieś 15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, jeśli zebrała się na dnie miski. Dodajemy posiekany szczypiorek, oraz jogurt wymieszany z majonezem. Całość mieszamy. Surówka jest gotowa do podania.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…