surówka z kiszonej kapusty
Kolorowa surówka z kiszonej kapusty to bardzo zdrowy i smaczny dodatek do obiadu zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Jest prawdziwą bombą witaminową, bogatą w naturalne probiotyki, a do tego liczy sobie niewiele kalorii, dlatego można się nią zajadać bez wyrzutów sumienia. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju ryb, a także pieczonych mięs czy mięsnych roladek. Polecam!
Zawsze przed przygotowaniem surówki próbuję najpierw kapustę kiszoną. Jeśli jest bardzo kwaśna przepłukuję ją pod zimną wodą. Następnie odciskamy ją i kroimy na mniejsze kawałki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy, kukurydze odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy olej, cukier i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie. Surówkę można trzymać w lodówce przez kilka dni.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…