Jajka z sosie chrzanowym – przepis na szybki i tani obiad
Jajka z sosie chrzanowym to bardzo prosty, błyskawiczny przepis na smaczny, sycący i tani domowy obiad. Jajka gotowane na twardo i sos chrzanowy na ciepło to danie, które uwielbiam już od dzieciństwa i od lat przygotowuję w ten sam sposób jak robiła to moja mama. Potrawę podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Składniki na jajka z sosie chrzanowym (2 porcje):
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy mąkę i mieszamy aż lekko zbrązowieje. Następnie powoli wlewamy bulion. Całość mieszamy, najlepiej trzepaczką. Po chwili dolewamy śmietanę. Sos zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy chrzan i przyprawy. Całość gotujemy jeszcze minutę. Sosem polewamy jajka. Można posypać je posiekanym koperkiem lub szczypiorem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Wreszcie znalazłam odpowiednią stronę moja droga już cię kocham