Jajka z sosie chrzanowym – przepis na szybki i tani obiad
Jajka z sosie chrzanowym to bardzo prosty, błyskawiczny przepis na smaczny, sycący i tani domowy obiad. Jajka gotowane na twardo i sos chrzanowy na ciepło to danie, które uwielbiam już od dzieciństwa i od lat przygotowuję w ten sam sposób jak robiła to moja mama. Potrawę podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Składniki na jajka z sosie chrzanowym (2 porcje):
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy mąkę i mieszamy aż lekko zbrązowieje. Następnie powoli wlewamy bulion. Całość mieszamy, najlepiej trzepaczką. Po chwili dolewamy śmietanę. Sos zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy chrzan i przyprawy. Całość gotujemy jeszcze minutę. Sosem polewamy jajka. Można posypać je posiekanym koperkiem lub szczypiorem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Wreszcie znalazłam odpowiednią stronę moja droga już cię kocham