Domowa shoarma z kurczaka
Domowa shoarma z kurczaka to pyszne, aromatyczne kawałki piersi z kurczaka marynowane w mieszance orientalnych przypraw. Podałam je z frytkami z piekarnika, sosem czosnkowym i surówką z kapusty pekińskiej. Jest to znakomite danie na smaczny i prosty do zrobienia obiad dla całej rodziny. Będą też świetnie smakować w chlebkach pita czy zawinięte w tortillę wraz ze świeżymi warzywami. Takie danie można podać na domowej imprezie.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błon i kroimy w paski. Olej mieszamy z wszystkimi przyprawami. W tak powstałej marynacie zanurzamy kawałki kurczaka i mieszamy dokładnie. Kurczaka w marynacie odstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki (a najlepiej na całą noc). Kurczaka smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni przez 3-4 minuty, co chwilkę mieszając, aby się nie przypalił.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Świetny przepis!