Paprykarz z trzech składników – przepis na najprostszy domowy paprykarz
Paprykarz z trzech składników czyli z ryżu, cebuli i szprotek w pomidorach to błyskawiczne do zrobienia i tanie smarowidło na kanapki. Na taki pomysł wpadłam, kiedy zostało mi trochę ryżu z obiadu, a w lodówce stały dwie puszki ryby, z którymi nie wiedziałam co zrobić, gdyż nie lubimy ich jeść bez żadnych dodatków, a standardowa pasta z dodatkiem jajek, konserwowego ogórka i cebuli trochę nam się znudziła. Pasta wyszła bardzo smaczna, łagodniejsza w smaku od tradycyjnych paprykarzy szczecińskich, gdyż przyprawiłam ją po swojemu.
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy cebulę. Smażymy ją na złoty kolor, uważając aby się nie przypaliła. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i pozostawiamy do wystudzenia. Do miski przekładamy szprotki wraz z sosem i rozdrabiamy ryby widelcem. Dodajemy ryż i cebulę. Całość mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Można doprawić do smaku solą i pieprzem, ale może to nie być konieczne, gdyż ryby z puszek są już przyprawione.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Dzięki za pomysł, muszę wypróbować!