Młode ziemniaki pieczone w ziołach i miodzie
Młode ziemniaki pieczone w ziołach i miodzie to nietypowy przepis na pyszne ziemniaczki, które mogą stanowić dodatek do obiadu czy grilla. Robi się je szybko i nie wymagają wiele pracy. Jeśli lubicie wytrawne dania z lekko słodką nutą, to pewnie przypadną wam do gustu. Takie ziemniaki świetnie będą smakować jako główny składnik sałatki. Po upieczeniu wystarczy je wystudzić i wymieszać z posiekaną cebulą i ogórkiem małosolnym – pyszną sałatkę mamy gotową.
Ziemniaki dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Nie trzeba ich obierać. Do miseczki wlewamy olej, miód, tymianek, rozmaryn, czosnek, sól i pieprz. Całość mieszamy dokładnie. Ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy olejem z ziołami. Ziemniaki mieszamy, aby każdy był dokładnie obtoczony. Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 45 minut w trybie góra-dół. Upieczone ziemniaki posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…