Fasolka szparagowa do obiadu – szybki przepis
Fasolka szparagowa do obiadu z czosnkiem, natką pietruszki i suszonymi pomidorami to pyszny i aromatyczny dodatek do obiadu albo samodzielna przekąska. Robi się ją bardzo szybko, a smakuje wybornie. Jeśli znudziła wam się standardowa fasolka z bułce tartej, to ten prosty przepis z pewnością przypadnie wam do gustu. Takie danie najlepiej smakuje latem, kiedy pod dostatkiem mamy świeżej fasolki, ale zimą, z mrożonego warzywa, też można je przygotować.
Fasolkę myjemy i odcinamy jej końcówki. Jeśli jest zbyt długa, można poprzecinać ją na pół. Fasolkę wsadzamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy na durszlaku.
Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim przez chwilę czosnek. Następnie dodajemy natkę pietruszki i suszone pomidory. Całość mieszamy i smażymy jeszcze około minuty.
Olej z dodatkami wlewamy do fasolki i mieszamy.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…