Szybka pasta kanapkowa z tuńczykiem – zrobisz w 15 minut
Szybka pasta kanapkowa z tuńczykiem jest bardzo prosta do zrobienia, smaczna i sycąca. Świetnie urozmaici codzienne kanapki. Kawałek świeżego, chrupiącego pieczywa posmarowany taką pastą, z plastrem ogórka kiszonego na wierzchu to świetny sposób na pyszne śniadanie czy kolację.
Wystarczy ugotować jajka na twardo, a w międzyczasie pokroić resztę składników. Wszystko przekładamy do jednej miski, przyprawiamy do smaku i mieszamy. Gotowe!
Jajka ugotuj na twardo czyli przez około 6-7 minut od momentu wrzenia wody. Ostudź (po ugotowaniu zalewam je zimną wodą, aby przyspieszyć ten proces), obierz i pokrój w kostkę. Tuńczyka odsącz z zalewamy i rozgnieć widelcem na mniejsze kawałki. Oliwki pokrój w plastry, cebulę i pomidory w drobną kostkę.
Jajka, tuńczyka, oliwki, cebulę i suszone pomidory przełóż do jednej miski. Dodaj majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…