Szybka pasta kanapkowa z tuńczykiem – zrobisz w 15 minut
Szybka pasta kanapkowa z tuńczykiem jest bardzo prosta do zrobienia, smaczna i sycąca. Świetnie urozmaici codzienne kanapki. Kawałek świeżego, chrupiącego pieczywa posmarowany taką pastą, z plastrem ogórka kiszonego na wierzchu to świetny sposób na pyszne śniadanie czy kolację.
Wystarczy ugotować jajka na twardo, a w międzyczasie pokroić resztę składników. Wszystko przekładamy do jednej miski, przyprawiamy do smaku i mieszamy. Gotowe!
Jajka ugotuj na twardo czyli przez około 6-7 minut od momentu wrzenia wody. Ostudź (po ugotowaniu zalewam je zimną wodą, aby przyspieszyć ten proces), obierz i pokrój w kostkę. Tuńczyka odsącz z zalewamy i rozgnieć widelcem na mniejsze kawałki. Oliwki pokrój w plastry, cebulę i pomidory w drobną kostkę.
Jajka, tuńczyka, oliwki, cebulę i suszone pomidory przełóż do jednej miski. Dodaj majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…