Sałatka makaronowa po meksykańsku - rozkręci każdą imprezę!
Sałatka makaronowa po meksykańsku sprawdzi się w każdej sytuacji. Jest sycąca i pełna smaku, dlatego może być samodzielnym posiłkiem lub dodatkiem do grilla. To doskonała propozycja na szybki obiad, kolację czy jako przekąska na imprezę. Możesz ją przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce, co sprawia, że jest świetnym daniem na wynos, np. do pracy czy na piknik.
Jej intensywne barwy i aromatyczny charakter z pewnością przypadną do gustu wszystkim domownikom i gościom.
Chłodzenie: Odstaw sałatkę do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się przegryzły.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, czyli około 2-3 minuty krócej niż zaleca producent na opakowaniu. Odcedź go i odstaw do wystudzenia.
Kukurydzę, fasolę, cebulki i ogórki dokładnie odsącz z zalewy. Cebulki przekrój na pół. Paprykę, ogórki i kabanosy pokrój w paski.
Wszystkie składniki, czyli makaron, kabanosy, paprykę, ogórki, kukurydzę, fasolę i cebułki przełóż do jednej dużej miski. Dodaj majonez, musztardę i przyprawy. Całość wymieszaj dokładnie. Sałatkę odstaw do lodówki na około godzinę do schłodzenia.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…