Przepis na nietypowo zdobione tosty, do których zrobienia potrzebujemy formy do muffinek. Idealne na ciepłą przekąskę na imprezę. (więcej…)
Przepis na pyszny, bezmięsny obiad. O ile ktoś lubi kaszę gryczaną, która ma jednak bardzo charakterystyczny smak, który nie wszystkim…
Pierogi z mięsem i pieczarkami to klasyk, który ratuje każdy obiad – delikatne, sprężyste ciasto i dobrze doprawiony, wilgotny farsz…
Kiedyś robiłam sałatkę z zupek chińskich, teraz przyszedł czas na zapiekankę. Zapewne niektórzy skrzywią się na samą myśl, że można…
Ajapsandali to gruzińska potrawa warzywna. Są różne jej warianty, ale zawsze opiera się na bakłażanie (można dodać do niej jeszcze…
Przepis na pyszne, mięciutkie i delikatne kluseczki na słodko. Podałam je posypane cukrem i oblane roztopionym masłem. Niezbyt dietetyczne, ale…
Święta już się skończyły, ale na pewno jeszcze dużo jedzenia, z którym nie wiadomo co zrobić, zostało. To moja propozycja…
Wielkanoc nie może się obyć bez faszerowanych jajek ;) Tym razem proponuję jajka napełnione masą łososiowo-jajeczno-chrzanową. (więcej…)
Dotychczas nie łączyłam ze sobą w sałatce indyka i tuńczyka, ale pomyślałam sobie, dlaczego by nie? Sałatka wyszła bardzo smaczna.…
Wielkanoc nie może obyć się bez barszczu białego czy żurku. Dla zabieganych proponuję prosty przepis na naturalny, domowy barszcz biały…