Sałatka z tuńczykiem i wędzonym serem

Przepis na szybką i smaczną sałatkę ryżową z tuńczykiem i serem wędzonym.

Składniki:

  • woreczek ryżu parboiled
  • puszka tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach)
  • puszka kukurydzy
  • por
  • ok 150g wędzonego sera żółtego
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. Por kroimy w półplasterki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Następnie odcedzamy dokładnie. Kukurydzę i tuńczyka osączamy, ser kroimy w kostkę. Składniki wkładamy do jednej miski, przyprawiamy i mieszamy z majonezem. Odstawiamy do lodówki na godzinę.

salatka_tunczyk

Print Friendly, PDF & Email