Tą potrawę często robiłam jeszcze na studiach, gdyż jest tania, smaczna i szybka w przygotowaniu. Nawet mój współlokator, który nie miał żadnych zdolności kulinarnych, potrafił ją przygotować. Zamiast makaronu z sosem można podać również ryż, zależy co akurat posiadamy 😉
Składniki:
- 250 g pieczarek
- 250 g makaronu świderki
- średnia papryka czerwona
- 4 cienkie parówki
- sól i pieprz
- sos boloński w torebce
Przygotowanie
Gotujemy makaron w posolonej wodzie. Pieczarki i parówki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę. Na oleju podsmażamy pieczarki i parówki, następnie dodajemy paprykę. Smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Robimy sos wg instrukcji na torebce i wlewamy do reszty składników. Trzymamy wszystko na ogniu jeszcze 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zostaw odpowiedź