Twarożek z warzywami – nienudząca się klasyka
Twarożek z warzywami to bardzo szybka i prosta do przygotowania przekąska, którą możemy podać na śniadanie lub kolację. Świetnie smakuje podany ze świeżym, posmarowanym masłem pieczywem. Taki twarożek gości u mnie kilka razy z miesiącu. Jest świetnym rozwiązaniem, kiedy nie mam pomysłu na posiłek, a zwykłe kanapki już się nam znudziły. Wystarczy tylko dobry twaróg, ulubione warzywa, trochę śmietany i gotowe!
Rzodkiewkę i ogórka kroimy w plastry. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Szczypior również drobno siekamy. Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego warzywa, śmietanę i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Wygląda świetnie, bardzo często jadam ser, bo codziennie ;-)
Ale zamiast śmietany używam jogurtu naturalnego 1,5%-2%, tak aby witaminy z chudego twarogu się rozpuściły w tłuszczu, ale nie zabijać smaku sera tłustą śmietaną ;)
pycha:)