Pasta z jajek i twarogu – pyszna klasyka

Pasta z jajek i twarogu
Pasta z jajek i twarogu

Pasta z jajek i twarogu to pyszna klasyka, która świetnie sprawdzi się na sycące śniadanie. Jest prosta, szybka do zrobienia i nie wymaga wielu składników. W towarzystwie świeżych bułek i chrupiącej sałaty może stanowić dobry przepis na udane rozpoczęcie dnia. Takie kanapki mogłabym jeść codziennie!

Składniki na pastę z jajek i twarogu:

  • 4 świeżych jajek kurzych
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Twaróg rozgniatamy widelcem. Szczypiorek siekamy. Jajka, twaróg i szczypior przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez, jogurt i musztardę. Całość mieszamy dokładnie i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pasta z jajek i twarogu
Pasta z jajek i twarogu

Zobacz inne przepisy na pasty kanapkowe:

Pasta Z Boczku – Na Kanapki

Pasta Jajeczna Z Suszonymi Pomidorami

Pasta Na Kanapki Z Sardynkami

Pasta Twarogowa Do Pieczywa

Pasta (Sałatka) Z Paluszków Krabowych I Pora

Pasta Z Ryby W Pomidorach

Print Friendly, PDF & Email