Warzywa z kurczakiem
Warzywa z kurczakiem to pyszny i lekki pomysł na kolorowy obiad. Danie jest zdrowe i dietetyczne, ale również sycące. Podałam je z brązowym ryżem, ale można je również jeść bez żadnych dodatków. Jeśli całość podzielimy na dwie porcje, to jedna będzie miała tylko 350 kcal.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy solą i pieprzem. Wrzucamy wraz z cebulą pokrojoną w kostkę na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażymy, aż cebulka się lekko zezłoci. Pomidory oblewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie obieramy je ze skórki, przekrawamy na pół, usuwamy nasiona, a resztę kroimy w drobną kostkę. Cukinię i papryki kroimy w paski. Na patelnię wrzucamy warzywa, przykrywamy pokrywką i dusimy jakieś 15 minut. Po tym czasie doprawiamy do smaku i ewentualnie jeszcze chwilę dusimy, jeśli warzywa wciąż pozostają twarde.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Siemanko. Trafiłam na tę ciekawą stronę www z wyszukiwarki bing i od razu przypadła mi do gustu. Z niezachwianą pewnością pozostanę stałym odwiedzającym. Z wyrazami szacunku - Aleksandra