Zapiekana wątróbka z sosem musztardowym

Tym razem wątróbka zapiekana w piekarniku z cebulką i groszkiem. Podałam na obiad z ziemniakami.

Składniki:

  • 0,5kg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól
  • puszka groszku
  • 2/3 szklanki śmietany 18%
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 3 łyżeczki jasnego sosu sojowego

PRZYGOTOWANIE
Wątróbkę czyścimy i kroimy na kawałki. Podsmażamy na patelni. Cebule obieramy i kroimy w talarki. Również podsmażamy. Śmietanę mieszamy w rondelku z musztardą i sosem sojowym, przyprawiamy i doprowadzamy do wrzenia. W naczyniu żaroodpornym układamy cebulę, groszek, wątróbkę i zalewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku około 10 minut.

Print Friendly, PDF & Email