Sałatka z kapusty pekińskiej i paluszków rybnych

Bardzo dobra i lekka sałatka.

Składniki:

  • 250 g paluszków rybnych
  • pół kapusty pekińskiej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • puszka fasoli białej konserwowej
  • papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • cebula czerwona
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sos

  • 2 łyżki majonezu
  • 125 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku

PRZYGOTOWANIE:
Paluszki rybne smażymy na patelni i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie drobno siekamy kapustę. Kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy. Paprykę, cebulę i pomidora kroimy w kostkę. Ostygnięte paluszki rybne kroimy na kawałki. Majonez, jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy. Wszystkie składniki łączymy razem, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Print Friendly, PDF & Email