Potrawka z mięsa mielonego, marchewki i kaszy
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Marchewkę i pietruszkę kroimy w słupki i dodajemy do cebuli. Warzywa smażymy jeszcze chwilę. Następnie wlewamy do nich szklankę bulionu i wsypujemy kaszę. Całość dusimy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby kasza nie przywarła do garnka. Kiedy kasza wchłonie bulion, wtedy wlewamy kolejną porcję płynu. Po trzeciej szklance bulionu do kaszy dodajemy również koncentrat pomidorowy, sos sojowy i przyprawy. Całość gotujemy do momentu, aż kasza i warzywa będą miękkie.
Mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy mieszamy dokładnie ze sobą. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Pulpety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy je z kaszą.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…