Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i kukurydzy
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i kukurydzy to smaczny i kolorowy dodatek do obiadu, pieczonych mięs, wędlin czy karkówki z grilla. Jest szybka i prosta do zrobienia, a do tego zdrowa i lekka. Zimą będzie stanowić solidną dawkę warzyw i zawartych w nich witamin i mikroelementów. Czego można chcieć więcej od surówki? Polecam!
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i zasypujemy pół łyżeczki soli. Kapustę z solą ugniatamy przez chwilę ręką i odstawiamy na pół godziny. W tym czasie kukurydzę odsączamy z zalewy, paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, a pomidorki przekrawamy na pół. Do miski z kapustą dodajemy resztę warzyw, wlewamy ocet i olej, oraz doprawiamy szczyptą pieprzu. Całość mieszamy dokładnie. Surówkę można podawać od razu. W lodówce przechowujemy do około 2 dni.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…