Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i kukurydzy
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i kukurydzy to smaczny i kolorowy dodatek do obiadu, pieczonych mięs, wędlin czy karkówki z grilla. Jest szybka i prosta do zrobienia, a do tego zdrowa i lekka. Zimą będzie stanowić solidną dawkę warzyw i zawartych w nich witamin i mikroelementów. Czego można chcieć więcej od surówki? Polecam!
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i zasypujemy pół łyżeczki soli. Kapustę z solą ugniatamy przez chwilę ręką i odstawiamy na pół godziny. W tym czasie kukurydzę odsączamy z zalewy, paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, a pomidorki przekrawamy na pół. Do miski z kapustą dodajemy resztę warzyw, wlewamy ocet i olej, oraz doprawiamy szczyptą pieprzu. Całość mieszamy dokładnie. Surówkę można podawać od razu. W lodówce przechowujemy do około 2 dni.
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…