Pita z kurczakiem i warzywami

Przepis na pitę z kurczakiem i warzywami.  Sposób na pyszną kolację.

Składniki:

  • opakowanie chlebków pity (4 szt.)
  • pierś z kurczaka
  • oliwki
  • pomidor
  • świeży ogórek
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • przyprawa do gyrosa
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

 

Przygotowanie
Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem. Smażymy na patelni. Pomidora kroimy w kostkę i ogórka w półplasterki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystko razem wymieszać. Majonez mieszamy z jogurtem i przyprawiamy solą i pieprzem(można dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku). Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Bułki do pity rozgrzewamy w piekarniku. Odcinamy brzeg i wypełniamy je przygotowanym farszem.

pita

Zostaw Odpowiedź

Udostępnij na: