Sałatka z paluszków krabowych, pora, groszku i kukurydzy jest bardzo smaczna, dość lekka i sycąca. Nie wymaga wiele pracy i powstaje z kilku prostych składników, które idealnie do siebie pasują. Świetnie sprawdzi się na imprezie w towarzystwie krakersów, czy na kolację albo jako lunch do pracy.
Jak zrobić sałatkę z paluszków krabowych?
Wystarczy ugotować jajka, a w międzyczasie pokroić pora i paluszki. Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą w jednej misce i gotowe. Mniej niż pół godziny roboty.
Składniki na sałatkę z paluszków krabowych:
- 250 g paluszków surimi
- duży por
- puszka groszku
- puszka kukurydzy
- 5 jajek
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy. Białą część pora kroimy w kostkę. Paluszki obieramy z foliowych osłonek i również kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie. Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki do schłodzenia.
Zobacz inne przepisy na sałatki z paluszkami surimi:
Błyskawiczna sałatka z paluszkami krabowymi – tylko z 4 składników
Sałatka z paluszkami krabowymi i ananasem
Błyskawiczna sałatka z porem i surimi
Sałatka z surimi, ogórków i jajek
Nietuzinkowa sałatka warstwowa
Zostaw odpowiedź