Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Sałatka warstwowa z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym jest błyskawiczna do zrobienia i nie wymaga wiele pracy. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezie, na świątecznym stole czy jako lunch do pracy. Bardzo ją lubię, gdyż jest pyszna, sycąca, kolorowa i ładnie się prezentuje na stole. Jeśli lubicie ryby, z pewnością przypadnie wam do gustu.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem. Majonez mieszamy z jogurtem, musztardą i przyprawami. W szklanej salaterce układamy kolejno: tuńczyk, cebula czerwona, kukurydza, jajka, sos majonezowy i na wierzchu ser żółty. Przed podaniem sałatkę schładzamy w lodówce.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…