Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Sałatka warstwowa z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym jest błyskawiczna do zrobienia i nie wymaga wiele pracy. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezie, na świątecznym stole czy jako lunch do pracy. Bardzo ją lubię, gdyż jest pyszna, sycąca, kolorowa i ładnie się prezentuje na stole. Jeśli lubicie ryby, z pewnością przypadnie wam do gustu.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem. Majonez mieszamy z jogurtem, musztardą i przyprawami. W szklanej salaterce układamy kolejno: tuńczyk, cebula czerwona, kukurydza, jajka, sos majonezowy i na wierzchu ser żółty. Przed podaniem sałatkę schładzamy w lodówce.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…