Przepis na smaczną sałatkę z tuńczykiem, warzywami i jajkiem.
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka (najlepiej w kawałkach w sosie własnym)
- ok 250 g fasolki szparagowej (dałam mrożoną)
- 200 g pomidorków koktajlowych
- czerwona cebula
- 3 jajka
- puszka groszku konserwowego
Sos:
- 3 łyżki oliwy
- łyżka musztardy
- szczypta cukru
- łyżeczka octu jabłkowego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki. Pomidorki przekrawamy na pół, cebulę w piórka. Groszek i tuńczyka odsączamy. Składniki na sos łączymy w miseczce i mieszamy. Wszystkie składniki (prócz jajek) wsypujemy do salaterki, mieszamy i polewamy sosem. Na wierzchu układamy jajka.
Zostaw odpowiedź