Przepyszny domowy fast food.
Składniki:
Mięsne kulki:
Sos:
Przygotowanie
Mięso mielone mieszamy z bułką, żółtkiem i przyprawami. Z mięsa formujemy niewielkie kulki. Obtaczamy je w roztrzepanym białku i sezamie. Smażymy na złocisto na rozgrzanym tłuszczu.
Jogurt mieszamy z przyprawami, octem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Tortille przygotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Każdy przygotowany placek tortilli rozkładamy na talerzu. Na środku placka układamy liść sałaty, następnie rozrzucamy resztę składników. Na koniec polewamy to wszystko sosem czosnkowym. Tortillę zwijamy.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…