Proste i szybkie ciasto, idealne kiedy wpadną niezapowiedziani goście.
Składniki:
Przygotowanie
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej i aromat, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę masy wylewamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Do drugiej połowy dodajemy kakao i konfiturę. Ciasto miksujemy i wylewamy na jasną część. Ciasto pieczemy w piekarniku ok 30 min.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Nic się nie stanie jeśli zrobiłam już ciasto, ale mam problemy z piekarnikiem i muszę poczekać parę godzin? Nie ucierpi na tym ciasto?
Nie powinno, choć nigdy kilku godzin z wypiekiem nie czekałam.
Do ilu stopni nagrzac piekarnik?
180 C