Sałatka z rzodkiewek, jajek i rukoli
Sałatka z rzodkiewek, jajek i rukoli to pomysł na lekkie, ale zarazem sycące danie, które można podać na kolację czy na imprezie ze znajomymi. Sprawdzi się również na grillu, jako dodatek do pieczonych mięs czy szaszłyków. Sałatkę robi się bardzo szybko i można ją podać od razu po przygotowaniu. Ładnie prezentuje się na talerzu, a do tego jest bardzo smaczna, więc będzie dobrym pomysłem jako poczęstunek na różne okazje.
Jajka gotujemy na twardo, czyli przez około 6 minut od momentu kiedy woda zacznie wrzeć. Studzimy je, obieramy i przekrawamy na ćwiartki. Ser pleśniowy kroimy w kostkę. Rzodkiewki, pomidory i ananasa również kroimy na małe kawałki. Majonez mieszamy z jogurtem i przyprawami. Cebulki odsączamy z zalewy.
Na dużym płaskim talerzu lub półmisku układamy rukolę, na niej ser, ananasa, pomidory, rzodkiewki i cebulę. Całość polewamy sosem, a na wierzchu układamy ćwiartki jajek.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…