Prosty przepis na faszerowaną paprykę. Jeśli chcemy, żeby była bardziej dietetyczna zamiast wieprzowego mięsa mielonego, dodajemy drobiowe.
Składniki:
- 250 g pieczarek
- 250 g mięsa mielonego wieprzowego
- 3 średnie papryki czerwone
- jajko
- serek do smarowania ziołowy
- sól, pieprz, lubczyk, rozmaryn
Przygotowanie
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, aż odparuje z nich sok. Odstawiamy je, aż ostygną. Do miski wkładamy mięso, pieczarki, jajko i przyprawy. Mieszamy.
Papryki przekrawamy na pół, wycinamy gniazda nasienne i usuwamy ze środka wszelkie nasiona. Papryki napełniamy farszem. Na farszu rozsmarowujemy serek. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i podlewamy wodą. Pieczemy w rozgrzanym do temperatury 180 stopni C piekarniku przez ok 40 min.
Uwielbiam papryki w takim wydaniu 🙂 cukinie faszerowane też są pyszne!
http://www.sagneska.pl