Pyszna, rozgrzewająca zupa z cebulą, pieczarkami i mięsem mielonym. Najlepiej smakuje podana z grzankami.
Składniki:
- 200 g mięsa mielonego
- 200 g pieczarek
- 3 duże cebule
- 200 g serka topionego ziołowego
- ok litr bulionu
- sól, pieprz, papryka ostra
- 150 g sera żółtego
Przygotowanie
W garnku roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebula się zeszkli, zalewamy ją bulionem i gotujemy na małym ogniu około 15 min. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Na innej patelni podsmażamy na sucho pokrojone w plasterki pieczarki. Bulion z cebulą miksujemy (niekoniecznie), dodajemy mięso, pieczarki, pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony i przyprawy. Całość gotujemy aż ser topiony się rozpuści. Zupę przed podaniem posypujemy serem żółtym.
Zostaw odpowiedź