Pyszny, wilgotny chlebek czy też ciasto z bananów. Świetnie sprawdzi się na śniadanie czy podwieczorek. Podajemy z dżemem, jogurtem, owocami czy miodem. 100 g chlebka to tylko 151 kcal.
Składniki:
- 4 średnie, bardzo dojrzałe banany
- 2 duża jajka
- 150 g mąki pszennej (tortowa albo pełnoziarnista)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
Przygotowanie
Banany blendujemy albo rozgniatamy tłuczkiem z jajkami na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz cynamon. Wszystko mieszamy ze sobą dokładnie. Ciasto przekładamy do keksówki i posypujemy cynamonem. Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Mniam! Muszę w końcu zrobić taki chlebek 😀