Pyszne, lekko słodkie, choć bez dodatku cukru, placuszki bananowe to dobra propozycja na śniadanie. Jeden placuszek to tylko 92 kcal.
Składniki (ok 8 placuszków):
Przygotowanie
Banany blendujemy z jogurtem, albo rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Odkładamy na 20 minut, żeby płatki napęczniały. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej łyżką małe placuszki w sporych odstępach. Placuszki pieczemy ok 25 min w temp 180 C.
Zapiekane sakiewki z kurczaka to prosty, a jednocześnie efektowny pomysł na obiad dla całej rodziny.…
Sałatka brokułowa z fetą i jajkiem to pyszne połączenie świeżych warzyw, kremowego sera, jajek…
Wilgotny murzynek z wiśniami to ciasto, które smakuje każdemu i sprawdzi się dosłownie zawsze –…
Bakłażany faszerowane ryżem i mięsem to smaczne i sycące danie, które przygotujesz bez większego wysiłku.…
Puszyste, złociste i pełne aromatycznego farszu – bułeczki nadziane z patelni to przepis, który podbije…
Placuszki to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Te delikatne i puszyste placuszki z borówkami…