Pyszna i prosta sałatka, idealna na lekki obiad czy kolację.
Składniki:
- mała główka kapusty pekińskiej
- podwójna pierś z kurczaka
- puszka kukurydzy
- 200 g papryki konserwowej
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- oregano
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę siekamy, posypujemy solą i ugniatamy rękami. Odstawiamy ją na 20-30 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na oliwie i odstawiamy do ostygnięcia. Z kapusty odlewamy nadmiar wody, dodajemy kurczaka, kukurydzę i paprykę pokrojoną w kostkę. Oliwę, sok z cytryny i oregano łączymy ze sobą. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
Zostaw odpowiedź