Zupa meksykańska

Moja wersja zupy meksykańskiej na kiełbasie z dwoma rodzajami fasoli. Szybka i smaczna, a do tego gęsta i sycąca.

Składniki:

  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka fasoli białej
  • puszka pomidorów
  • szklanka bulionu
  • 2 pętka kiełbasy
  • cebula
  • papryka czerwona
  • papryka wędzona, czosnek niedźwiedzi, chili w proszku, pieprz ziołowy, pieprz czary, sól

Przygotowanie
Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Podsmażone składniki przekładamy do garnka, dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i zalewamy bulionem. Dusimy około 20 minut. Następnie dodajemy fasole (odsączone z zalewy) i zmiksowane pomidory. Zupę przyprawiamy i dusimy jeszcze około 10 minut.

zupa_meksyk

Print Friendly, PDF & Email