Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem

Przepis na prostą surówkę do obiadu z nutą chrzanu. Pasuje do wszelkiego rodzaju mięs.

Składniki:

  • pół niewielkiej kapusty pekińskiej
  • marchewka
  • por
  • 180 ml jogurtu naturalnego
  • płaska łyżeczka chrzanu
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Kapustę siekamy drobno, solimy. Kapustę z solą ugniatamy rękami. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odciskamy z ewentualnego nadmiaru wody. Marchew ścieramy na tarce, por kroimy w półplasterki. Jogurt mieszamy z chrzanem. Wszystkie składniki dodajemy do kapusty, doprawiamy pieprzem. Mieszamy dokładnie.

surowka_chrzan

Print Friendly, PDF & Email

Dzięki reklamom dostęp do naszych przepisów jest bezpłatny. Jeśli chcesz zobaczyć stronę, wyłącz blokowanie reklam.

Print Friendly, PDF & Email