Makaron z zielonym pesto i wędzonym łososiem to danie idealne na lunch do pracy, czy szybki obiad. Nadmiar pesto można zamrozić, potem wystarczy ugotować makaron i obiad gotowy.
Składniki:
Pesto
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Łososia kroimy na małe kawałki. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wszystkie składniki na pesto wkładamy do jednej miski i miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęste, dolewamy jeszcze trochę wody.
Makaron i łososia przekładamy do jednego naczynia i dodajemy pesto. Mieszamy, aż pesto rozprowadzi się równomiernie na makaronie. Makaron nakładamy na talerze i posypujemy startym serem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…