Makaron z zielonym pesto i wędzonym łososiem to danie idealne na lunch do pracy, czy szybki obiad. Nadmiar pesto można zamrozić, potem wystarczy ugotować makaron i obiad gotowy.
Składniki:
Pesto
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Łososia kroimy na małe kawałki. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wszystkie składniki na pesto wkładamy do jednej miski i miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęste, dolewamy jeszcze trochę wody.
Makaron i łososia przekładamy do jednego naczynia i dodajemy pesto. Mieszamy, aż pesto rozprowadzi się równomiernie na makaronie. Makaron nakładamy na talerze i posypujemy startym serem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…