Jarskie kotleciki z jajek i pieczarek to idealny pomysł na szybki, bezmięsny obiad.
Składniki:
- 6 jajek
- 8-9 średnich pieczarek
- cebula
- bułka tarta
- koper
- papryka ostra, gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Przygotowanie
5 jajek gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Studzimy. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, albo kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy pieczarki, jedno surowe jajko, około 2 łyżki bułki tartej, łyżkę posiekanego koperku i przyprawy. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie forujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Zostaw odpowiedź