Jajka w sosie chrzanowym
Przepis na jajka w sosie chrzanowym na zimno z groszkiem i szczypiorkiem to rewelacyjny pomysł na pyszną przystawkę na wielkanocny stół. Jajka są bardzo smaczne, poza tym robi się je błyskawicznie i nie wymagają wiele pracy. W tym roku zastąpią one jajka faszerowane, gdyż nie będę miała wiele czasu na przygotowanie wielkanocnego śniadania. Myślę jednak, że nikt nie będzie rozczarowany, gdyż przystawka jest bardzo dobra. Delikatny smak gotowanego jajka idealnie komponuje się z ostrzejszym sosem chrzanowym.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plastry bądź ćwiartki. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Majonez i śmietanę mieszamy ze sobą, dodajemy groszek, cebulę i szczypior. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos przekładamy do szklanej miski, na nim układamy jajka.
Jajka W Sosie Rzodkiewkowym
Jajka Faszerowane Łososiem
Jajka Faszerowane z suszonymi pomidorami
Jajka Faszerowane Szynką I Papryką
Jajka Faszerowane Tuńczykiem
Jajka Faszerowane Pieczarkami
Szybka Przystawka Z Jajek I Ogórków
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…