Sałatka porowa z jajkami nie wymaga wielu składników, a jest zaskakująco pyszna. Idealnie nadaje się jako dodatek do pieczonych mięs, albo samodzielny posiłek. Sprawdzi się również na świątecznym stole!
Składniki:
- 5 jajek
- por (1 duży lub 2 małe)
- puszka kukurydzy
- średnie jabłko
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Por kroimy w półplasterki, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dokładnie odsączamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, jabłko kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy sok z cytryny, majonez i przyprawy. Sałatkę mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Zostaw odpowiedź