Gulasz z karkówki z warzywami
Gulasz z karkówki z warzywami to bardzo smaczny pomysł na nieskomplikowany, ale efektowny domowy obiad, który zaspokoi apetyty nawet największych głodomorów. Jest kolorowy, aromatyczny i sycący. Delikatne, mięciutkie mięso w połączeniu z warzywami i ziołami smakuje przepysznie. Gulasz można podać z puree ziemniaczanym, ryżem, kluskami śląskimi albo kaszą gryczaną. Polecam!
Mięso myjemy, suszymy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy jeszcze przez chwilę. Mięso zalewamy pół szklanki bulionu i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Po około trzydziestu minutach dodajemy marchew pokrojoną w kostkę, po kolejnych 5-7 minutach paprykę pokrojoną w paski. Całość zalewamy resztą bulionu, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko dusimy ze sobą do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…