Gulasz z karkówki z warzywami
Gulasz z karkówki z warzywami to bardzo smaczny pomysł na nieskomplikowany, ale efektowny domowy obiad, który zaspokoi apetyty nawet największych głodomorów. Jest kolorowy, aromatyczny i sycący. Delikatne, mięciutkie mięso w połączeniu z warzywami i ziołami smakuje przepysznie. Gulasz można podać z puree ziemniaczanym, ryżem, kluskami śląskimi albo kaszą gryczaną. Polecam!
Mięso myjemy, suszymy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy jeszcze przez chwilę. Mięso zalewamy pół szklanki bulionu i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Po około trzydziestu minutach dodajemy marchew pokrojoną w kostkę, po kolejnych 5-7 minutach paprykę pokrojoną w paski. Całość zalewamy resztą bulionu, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko dusimy ze sobą do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…