Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym
Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym są kruche, soczyste i mięciutkie. Łatwo się je przygotowuje i świetnie smakują. W towarzystwie tłuczonych ziemniaków i surówki z kiszonej kapusty lub buraczków, będą idealne na niedzielny rodzinny obiad. Zawijane zrazy z karkówki z pewnością podbiją wasze kubki smakowe.
Karkówkę kroimy w plastry grubości około 2 cm. Każdy plaster rozbijamy dość cienko tłuczkiem do mięsa. Ogórki kroimy wzdłuż w paski. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Plastry karkówki posypujemy solą i pieprzem, układamy na nich po 2-3 paski ogórka i łyżeczkę podsmażonej cebuli. Zwijamy roladki. Obtaczamy je w mące i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą i resztą cebuli, której nie zużyliśmy na faszerowanie roladek oraz solą i pieprzem. Takim sosem zalewamy roladki. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez godzinę z funkcją termoobiegu. Co jakieś 20 minut wierzch roladek oblewamy sosem, w którym się pieką.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Świetny przepis:)
Robiłam , bardzo smaczne.