Zupa gulaszowa po zbójnicku
Zupa gulaszowa po zbójnicku z łopatką wieprzową, boczkiem i fasolą to bardzo pożywne, treściwe i smaczne danie jednogarnkowe, które możemy zaserwować na obiad całej rodzinie głodomorów. Jest prosta i łatwa do zrobienia, więc nie powinna nastręczyć trudności nawet początkującym kucharzom. Ta aromatyczna, gęsta i bardzo mięsna zupa, będzie idealnym posiłkiem w chłodniejsze dni, gdyż wspaniale syci i rozgrzewa.
Łopatkę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec i podsmażamy na nim mięso. Boczek i cebule kroimy w kostkę. Marchewki w paski. Fasolę odsączamy z zalewy. Usmażone mięso przekładamy do garnka, dodajemy marchew, zalewamy passatą pomidorową i wodą. Całość gotujemy na średnim ogniu przez około 50 minut, aż mięso z łopatki będzie miękkie. W tym czasie na tej samej patelni, co wcześniej smażyliśmy łopatkę, podsmażamy boczek i cebulę. Następnie składniki przekładamy do garnka z zupą, dodajemy fasolę i przyprawy. Całość gotujemy jeszcze około 15 minut na wolnym ogniu.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Ekstra ładnie wygląda i na pewno musi być bardzo dobra :-)