Karkówka w sosie chrzanowym
Karkówka w sosie chrzanowym z warzywami to łatwe do zrobienia i pyszne danie na sycący rodzinny obiad. Jeśli lubicie chrzan, na pewno wam zasmakuje. Mięciutka karkówka w kremowym sosie z dodatkiem marchewki innych warzyw to danie, które zawsze się sprawdzi. Podajemy ją z gniecionymi ziemniakami albo kluskami śląskimi i surówką np. z kiszonej kapusty.
Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry (grubości około 1 cm). Oprószamy je solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nich plastry karkówki z obu stron oraz podsmażamy cebulę. Następnie mięso zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 45 minut, aż zmięknie. Po tym czasie dodajemy warzywa i śmietanę wymieszaną z chrzanem. Całość dusimy około 15 minut. W osobnym rondelku rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i mieszamy. Zasmażkę dodajemy do mięsa z sosem. Danie doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie.
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…