Karkówka w sosie chrzanowym
Karkówka w sosie chrzanowym z warzywami to łatwe do zrobienia i pyszne danie na sycący rodzinny obiad. Jeśli lubicie chrzan, na pewno wam zasmakuje. Mięciutka karkówka w kremowym sosie z dodatkiem marchewki innych warzyw to danie, które zawsze się sprawdzi. Podajemy ją z gniecionymi ziemniakami albo kluskami śląskimi i surówką np. z kiszonej kapusty.
Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry (grubości około 1 cm). Oprószamy je solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nich plastry karkówki z obu stron oraz podsmażamy cebulę. Następnie mięso zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 45 minut, aż zmięknie. Po tym czasie dodajemy warzywa i śmietanę wymieszaną z chrzanem. Całość dusimy około 15 minut. W osobnym rondelku rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i mieszamy. Zasmażkę dodajemy do mięsa z sosem. Danie doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie.
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…