Makaron z warzywami po azjatycku (wege i fit)
Makaron z warzywami po azjatycku to pyszne, lekkie i wegańskie danie na obiad. Robi się go szybko i nie wymaga wiele pracy. Kolorowe, chrupiące warzywa, uprażone orzechy nerkowca, cienkie nitki makaronu i słodko-pikantny sos tworzą bardzo smaczne połączenie, które swoim smakiem zyska wielu zwolenników. Jeśli podane składniki podzielimy na 3 porcje, to jedna będzie miała około 400 kcal.
Fasolkę myjemy, odcinamy jej końcówki i kroimy na 4-5 cm kawałki. Wsadzamy ją do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy na durszlaku. Pora kroimy w plastry, paprykę i marchew w paski. Cukinii odkrawamy końcówki i kroimy w plastry grubości około 0,5 cm, następnie plastry kroimy na ćwiartki. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy najpierw pora i marchew. Smażymy przez kilka minut. Następnie dorzucamy paprykę i cukinię. Warzywa smażymy do miękkości.
Orzechy nerkowca prażymy na suchej patelni. Makaron przygotowujemy według instrukcji z opakowania. Do podsmażonych warzyw dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową, sos sojowy, słodki sos chili i przyprawy. Całość mieszamy i smażymy jeszcze jakieś dwie minuty. Następnie dodajemy odcedzony makaron i mieszamy go z warzywami. Potrawę posypujemy orzechami nerkowca.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…