Pasta kanapkowa ze śledziem – pyszny dodatek do pieczywa
Pasta kanapkowa ze śledziem to pyszne smarowidło do pieczywa. Jeśli znudziły wam się zwykłe kanapki, a do tego lubicie śledzie, to warto wypróbować ten przepis. Pastę robi się łatwo i szybko, więc jej przygotowanie nie będzie dla nikogo problemem. Taka przekąska jest dobrym sposobem na włączenie do codziennej diety śledzi, które są dobrym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza omega-3.
Śledzie dokładnie odsączamy z wody czy zalewy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Koperek i cebulę drobno siekamy. Do miski przekładamy serek kanapkowy i rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy śledzie, cebulę, jajka, koper i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie. Pastę nakładamy na przekrojoną bułkę czy kromki chleba.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…