Awanturka – pasta do chleba z sardynkami
Awanturka – pasta do chleba z sardynkami to prosty i szybki przepis na pyszne smarowidło do pieczywa, który znalazłam w starej książce kucharskiej z lat 90. Taka pasta jest dobrym pomysłem, kiedy nie macie pomysłu z czego przygotować kanapki na kolację. Będzie stanowić też smaczną przekąskę na imprezie, jeśli posmarujemy nią krakersy. Do awanturki świetnie pasuje ogórek kiszony.
Do miski wrzucamy masło, rozkruszony twaróg i ser pleśniowy oraz sardynki wraz z olejem. Całość miksujemy na gładką masę za pomocą blendera, można też zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy. Posiekane składniki dodajemy do pasty. Dodajemy również cukier puder oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy ze sobą.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…