Ryba pieczona ze szpinakiem i mozzarellą
Ryba pieczona ze szpinakiem i mozzarellą to bardzo szybki i prosty do zrobienia przepis na filety rybne z piekarnika. Danie świetnie sprawdzi się na pyszny i zdrowy obiad w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki. Ryba w tym wydaniu jest aromatyczna i soczysta, a do tego stosunkowo niskokaloryczna i lekka.
Jeśli mamy mrożone filety rybne, rozmrażamy je najpierw całkowicie i osuszamy. Mniejsze filety przekrawamy na pół, większe dzielimy na 3 porcje. Każdy kawałek obsypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na 20 minut. W tym czasie na patelni z rozgrzaną łyżką masła podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do cebuli dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i szpinak. Całość przyprawiamy i dusimy około 3-4 minuty.
Filety rybne przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na nich układamy po łyżce szpinaku. Wierzch posypujemy startym serem. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20 minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…