Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i ogórkiem małosolnym
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i ogórkiem małosolnym to pyszne danie, które sprawdzi się na grilla czy jako dodatek do pieczonych mięs i obiadu, ale również jako samodzielny posiłek. Jest bardzo prosta do zrobienia i tania – powstaje z kilku niewyszukanych składników, które znajdziesz w każdym sklepie.
Najlepiej smakuje latem, kiedy można ją przygotować z pysznych młodych ziemniaczków i ogórków małosolnych. Taka sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewki i ogórków małosolnych to idealny sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw i przygotowanie pysznego, zdrowego posiłku. Świetnie sprawdzi się podczas upałów. Pokochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Spróbuj koniecznie!
Jeśli masz młode ziemniaki to najpierw oskrob je ze skórki. Stare ugotuj w mundurkach. Odcedź je i pozostaw do wystudzenia. Ziemniaki w mundurkach obierz ze skórki. Pokrój w dużą kostkę.
Warzywa umyj dokładnie. Cebulę drobno posiekaj, ogórki i rzodkiewkę pokrój w plastry. Szczypior również posiekaj.
W miseczce wymieszaj majonez z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaj dużą szczyptę soli i mniejszą pieprzu.
Wszystkie pokrojone warzywa przełóż do dużej miski. Dodaj sos majonezowy i wymieszaj dokładnie. Sałatkę odłóż na godzinę do lodówki do schłodzenia.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…